A nyár üzlete? A Juventus elhappolta Bremert

A Manchester City szurkolói joggal állíthatják, hogy Erling Haaland 60 millió eurós szerződtetése a Borussia Dortmundtól a nyár eddigi legnagyobb alkuja, de Gleison Bremer közelgő Juventushoz való átigazolása minden bizonnyal a második helyen áll.

A Bianconeri lehúzta a gatyát a keserű rivális Interről, amely már biztosnak tűnt, hogy szerződtetni fogja a torinóiak zseniális brazil középhátvédjét.

Az Inter 2021 végén állapodott meg Bremerrel a személyes feltételekről. A 25 éves játékos és ügynöke ezt követően ígéretet tett a Nerazzurrinak, hogy a nyáron csatlakozik a klubhoz.

Ehhez már csak az kellett, hogy az Inter a Torinónak fizessen Bremerért egy összeget. A Granata beleegyezett, hogy 30-35 millió euró körüli összegért elengedik Bremert.

Az Inter várt és várt és várt és várt az üzlet megkötésére. Bremer és a Torino hihetetlenül türelmes volt, tiszteletben tartotta a Nerazzurrival kötött megállapodását, és július közepéig várt, mielőtt még más ajánlatokat is hajlandóak voltak megvizsgálni.

De végül hét hónap után elegük lett a várakozásból.

A Juventus, amely éppen 80 millió euróért adta le Matthijs de Ligtet, lecsapott rá, és sokkal jobb ajánlatot tett a Torinónak és Bremer-nek.

Az üzletet szerdán hivatalosan is bejelentették.

A Juventus számára pedig mind sportszakmai, mind anyagi szempontból szenzációs szerződtetés lesz.

A pályán Bremer messze a legjobb védő volt az olasz Serie A-ban, sőt, hivatalosan az év védőjének választották a Serie A-ban.

A Torino hátsó hármasának közepén játszva – de a jobb vagy bal oldali középhátvéd szerepét is betölthette – Bremer kolosszus volt Ivan Juric csapatában.

Villámgyors, erős, agresszív és harcias, a levegőben pedig kiválóan védekezik.

Az InStat adatai szerint Bremer volt a Serie A legjobb középhátvédje volt az elmúlt szezonban.

Emellett messze neki volt a legtöbb labdaszerzése is. A 419 labdaszerzése 27-tel több, mint a következő legtöbb Olaszországban – Jose Palomino az Atalantától – és 97-tel több, mint a harmadik legjobb Koray Gunter a Veronától.

Még ennél is megdöbbentőbb, hogy Bremer a harmadik legtöbb labdaszerzéssel rendelkezett az ellenfél térfelén a Serie A-ban. Csak Marcelo Brozovicnak és Milan Badeljnek (mindketten középpályások) volt több. Tekintettel arra, hogy ő egy védő, ez figyelemre méltó, és jól mutatja, hogy Bremer mennyire jó abban, hogy magasan a pályán presszingeljen, és ellopja a labdát az ellenféltől. Ez egy olyan tulajdonság, amely tökéletes az agresszív, magasan védekező csapatok számára.

Versenyzői természete azt jelenti, hogy több labdáért szállt harcba, mint bárki más Olaszországban, és a Serie A-ban negyedik volt a megnyert légi csaták tekintetében (ismét a legjobb minden védő közül).

Természetesen Bremer veszélyt jelent az ellenfél térfelén is, és az elmúlt szezonban három gólt szerzett a Serie A-ban, ráadásul az előző félévben ötöt. Ebbe beletartozott egy emlékezetes gól az Inter ellen, ami fontos szerepet játszott abban, hogy nem nyerték meg a Scudettót. A Juventus szurkolói imádták.

Bremer arról is hírnevet szerzett, hogy a Serie A legjobb csatárait is lekapcsolja. A februári torinói derbin teljesen kiiktatta a Juventus Dusan Vlahovicát, valamint az Inter Lautaro Martinezét és a következő hónapban a Milan Olivier Giroud-ját. Mindegyik mérkőzésen ő volt a meccs embere.

Egy ilyen játékost 40 millió euróért plusz körülbelül 7 millió eurónyi pluszpénzért szerződtetni, ez egy nagyszerű ajánlat. A Juventus 30 millió eurós hasznot fog húzni De Ligt pótlásán, aki 80 millió euróért a Bayern Münchenhez igazol. Bremer fizetése 4 millió euró plusz 1 millió euró plusz bonusz – ez alig több mint fele annak, amit De Ligt keresett Torinóban. Mindezt annak ellenére, hogy Bremer az elmúlt szezonban messze jobb játékos volt.

Az egyetlen kérdőjel az, hogy Bremer hogyan illeszkedik be egy nagy klubhoz, de még inkább egy négyfős védelemhez, tekintve, hogy a Torinóban háromfős hátsó alakzatban játszott.

Ami biztos, hogy a Premier League ezt rendesen benézte, lemaradt a Bremer üzletről. Különösen a Chelsea és a Manchester United keresett kétségbeesetten egy Bremer típusú középhátvédet.

Thomas Tuchel és Erik ten Hag is egy agresszív, pörgős, magas sorfalban és labdaszerzésben is jeleskedő középső védőt szeretett volna. Bremer mindenben megfelelt volna.

A háromfős védelembe ideális Bremer tökéletesen illeszkedett volna a Chelsea-be, de az egyetlen Premier League-csapat, amely konkrét érdeklődést mutatott, a Tottenham volt.

A Premier League vesztesége – és az Interé – most a Juventus nyeresége. A Serie A legjobb védőjét szerződtetik – és közben 40 millió eurós profitot termelnek.