Falusi CSOK

A Falusi CSOK (Családi Otthonteremtési Kedvezmény) egy magyar kormányzati támogatási program, amely célja a vidéki területeken élő családok otthonteremtésének támogatása. A program keretében kedvezményes hitelt vagy vissza nem térítendő támogatást lehet igényelni lakóingatlan vásárlásához, építéséhez vagy bővítéséhez.

A Falusi CSOK támogatás feltételei és összegei a következők:

  1. Települési kategória: A támogatás kizárólag olyan településeken vehető igénybe, amelyek a lakosságszám alapján falunak minősülnek.
  2. Családi állapot: A támogatást házaspárok és élettársak, valamint gyermeket nevelő egyedülálló szülők kaphatják.
  3. Gyermekek száma: A támogatás összege a gyermek(ek) számától függ. A támogatás mértéke emelkedik az egyre több gyermeket nevelő családok esetén.
  4. Ingatlan célja: A támogatást lakóingatlan vásárlásához, építéséhez vagy bővítéséhez lehet felhasználni. Az ingatlannak az adott család tartós lakóhelyévé kell válnia.
  5. Személyes feltételek: A támogatást igénylőnek bizonyos személyes feltételeknek kell megfelelnie, például legalább 3 évig Magyarországon kell élnie, és nem lehet büntetett előélete.

A Falusi CSOK támogatás igényléséhez szükséges benyújtani a szükséges dokumentációval együtt a Magyar Államkincstárhoz. A támogatás lehet hitel vagy vissza nem térítendő támogatás formájában, és az összege a konkrét esetekben változó lehet.

Fontos megjegyezni, hogy az adott program részletei és feltételei változhatnak, ezért érdemes tájékozódni a legfrissebb információkról és szabályozásokról a Magyar Államkincstár vagy az illetékes hatóságoknál.