Ilyen fogadási módok léteznek

Mielőtt belevágunk a sportfogadások sűrűjébe, nézzük meg honnan indult ez a mára már több milliárdot érő, igencsak jövedelmező iparág.

A szerencsejáték szinte egyidős az emberiséggel és már az ókorban is lehetett fogadni bármilyen játékra. Igaz, akkoriban még másképp működtek a dolgok, de a lényege ugyanaz maradt, hogy minél nagyobb összeget nyerjünk, és közben jól szórakozzunk – akár a hagyományos fogadásokról, akár egy ma elérhető magyar online kaszinó felületről van szó.

Akkor

Nem teljesen tiszta hogyan kezdődött, rengeteg legenda övezi kialakulását a sportfogadásnak. Az elsők között szerepel Hellász az Olimpiai játékok versenyszámainak megtétele. Akkoriban még nem voltak fogadóirodák, az emberek egymás között tették meg tétjeiket egy-egy verseny kimenetelére és rendezték az anyagiakat. Az izgalmakkal teli fogadások és nagy nyeremények lehetőségeit hamar átvették más birodalmak is. Így jutunk el az ókori Rómába a gladiátor viadalokhoz, ahol a szurkoló nép fogadhatott kedvencére, az élet-halált vívó harcok kimenetelére.

Egy kicsit ugorjunk a történelembe, ezzel elérkezve a közép- és újkorba, ahol a sportfogadások egyre hatalmasabb népszerűségre tettek szert. Szinte bárhol lehettél, játékra fogadni mindig volt lehetőség. Megjelentek az állatviadalok (kutya, kakas), és a középkor legelterjedtebb tusája a lovagi torna. A 18. század végétől egészen a 19. század végéig az egyik legdominánsabb sport a lóverseny volt – amit A Királyok Sportjának is neveztek –  az első bukmékert  is a lovinak köszönhetjük.

Napjainkban

A XXI. század innovációja kimeríthetetlen a sportfogadások terén is. A sportfogadó irodák és lottózók színes választékán túl az online világ is lehetőséget teremt arra, hogy egy okos készülék segítségével bárhol, bármire fogadjunk és az eredményeket folyamatosan nyomon kövessük, statisztikákat állítsunk fel a nyerési lehetőségekről.

Fogadási módok

Single (egyszeri tét): ez a legegyszerűbb tét. Ki kell választani egy eredményt, és akkor nyersz, ha eltaláltad. A nyereményt a megtett tét és annak szorzói alapján számítják.

Kumulatív (kombinált tét): minimum kettő, de legfeljebb húsz különböző fogadást lehet vele kombinálni egy szelvényen. A nyeréshez az kell, hogy minden tipp, amit megtettél bekövetkezzen, ha csak egyet is tévedsz, elbukod az egész szelvényt. A nyereményed a kombinált szorzó és az egyes fogadási szorzók összeszorzásával állapítják meg.

Összetett fogadás: Annyiból különbözik a kumulatív téttől, hogy itt nem kell minden tippnek teljesülnie, akkor is nyer. Minél több javaslatot teszel egy szelvényen annál nagyobb a nyerési lehetőség is.

Hosszútávú fogadás: nem a legelterjedtebb fogadási forma, mert ezek eredményeire van, hogy heteket, hónapokat bizonyos esetekben éveket is lehet várni. Cserébe itt nem csak sportfogadásokat köthetsz, hanem egyéb eseményekre is fogadhatsz. Például politikai események, valóságshowk és sorozatok eredményeire is fogadhatunk, itt csak a csillagos ég szabhat határt. A hosszú távú fogadásnak rengeteg fajtája van és csak akkor éri meg fogadni rá, ha meg van a kellő türelem és nagyon benne vagyunk az adott témában. Illetve figyelembe kell venni a szorzókat, mert általában a legesélyesebb csapatokra kisebb szorzót ad, így ha nagy nyereményt szeretnél, akkor nagyobb tételben is kell fogadnod. Viszont, ha kevésbé ismert csapatokra teszed a tipped, esélyed van elég magas akár 400x körüli odds-ra, de itt a nyerési esély is sokkal kisebb.

Amikor megkezdjük a sportfogadást, több fogadási móddal is találkozunk, melyeket érdemes jó alaposan áttanulmányozni. Az internet segítségével számtalan stratégiát is megvizsgálhatunk, melyekkel növelhetjük a nyerési esélyünket.