Lakásfelújítás során mindig gondolkodjunk nagyban

Amikor nekiállunk a lakás felújításának, mindig az álmainkból induljunk ki, ne adjuk csak amiatt alább, mert kicsi a tér. Sokan úgy gondolják, a kicsi lakásban csak szűkös megoldások alakíthatóak ki. Nagyon sok kis méretű lakás fő hibája a sok, kicsi, zugszerű helyiségekből és a sötét levegőtlen megoldásokból adódik.

Nagyon ötletes, ha a használhatóság határáig több helyen faláttörésekkel, üvegfelületekkel, üvegtéglákkal bontjuk meg a falakat, így a lakás jóval tágasabb, szellősebb érzést fog kelteni. Ugyanez igaz a mellékhelyiségekre is. Sok lakásban találkoztam már ötlettelen megoldásokkal.

Ilyen esetben mondhatnánk, persze, ha sok pénzem lenne, ötletes lennék. Ennek véleményem szerint pont fordítva kellene lennie, hiszen minél kevesebbet tudunk a felújításra szánni, annál több ötletességre van szükségünk. Sok esetben a legegyszerűbb fehér fürdőszobát, vagy konyhát is egyedivé tehetünk néhány egyedi kialakítással. Ne kötődjünk a hagyományos formai megoldásokhoz!

A legtöbb városi polgári lakás esetében a mellékhelyiségek és a konyha szorul némi hangulatjavításra. A legjobb ilyen eszköz a kezünkben a fény. Ha meg tudjuk oldani a természetes fény bejutását és estére a hangulatos világítást, már nyert ügyünk is van.