Míkonosz látnivalók

Míkonosz/Mykonosz Görögország egyik leggyönyörűbb szigete, különösen a szórakozni vágyó fiatalok népszerű úti célpontja. A városközpont nevezetes elegáns butikhoteleiről, fehérre meszelt házairól. Repülővel közvetlenül is megközelíthető, de katamaránnal, komppal juthatunk Athén Pireusz és Rafina kikötőjébe.

Míkonosz népszerű zenés helyszíneiről, a nemzetközi hírességek felkapott nyaralóhelye. A sziget déli partján számos homokos strand található, amely könnyedén megközelíthető Míkonosz városából akár busszal, és taxihajókkal. A repülőtér Míkonosz városától csak 4 km távolságra fekszik, a termináltól rendszeres buszjáratok közlekednek a belvárosba.

 

Míkonosz legjobb látnivalói

Habár Míkonosz főként a napimádó és szórakozni vágyó fiatalok kedvelt görög nyaralószigete, számtalan látnivalóval rendelkezik. Felkapott éttermek, a hangulatos tavernák és élő szórakozási lehetőségei miatt nyáron egész októberig a legnépszerűbb görög sziget.

Chora Mykonos

A Chora Mykonos a sziget a fő történelmi városa és egyben a fő turisztikai attrakciója. Az autómentes övezetben a macskaköves kanyargós utcái mentén fehérre meszelt házak sorakoznak. A keskeny sikátorok nem csak szép templomokat rejtenek, de remek butikokat, tavernákat és teraszos kávézókat is találhatunk. A város számos kézműves, ékszer és ruhaüzlettel csábítja vásárlásra az ide érkezőket.

Kis Velence negyed és környéke

Míkonosz látnivalók

Mykonos kikötőjének keleti oldalán található, az Aleukantras strandtól egészen a kastélyig vezet, a part menti intenzív színű házak, erkélyes épületek jellegükben a velencei építményekre hasonlítanak. Az épületek a 16-17. században épültek, a legfelkapottabb turista látnivalók egyike.

Kato Mili

Míkonoszon jelenleg 16 szélmalom működik, az emblematikus tengerre néző szélmalmok- összesen hét – a városra néző domboldalon álnak. Az alsó szélmalmokat a velenceiek építették a 16. században helyiek a gabona őrlésére használták, napjainkban az egyik legnépszerűbb fotózási helyszín, és múzeumként működik.

Paradise Beach és Super Paradise Beach

Míkonos világhírű a Paradise Beach és Super Paradise Beach strandklubjairól, egyben Görögország legfelkapottabb, és legnagyobb party helyszíne. Nevezetes a szünet nélküli partikról, gyakran lépnek fel világhírű DJ-k a hatalmas szabadtéri klubokban. A nyaralók szalma tetejű kabanák, és napernyők alatt hűsölhetnek, alig egy lépésre tengertől a szabadtéri teraszokon szolgálják fel a legkülönlegesebb koktélokat.

Elia Beach

A sziget leghosszabb strandja az Elia Beach, amely egy kiváló tengerparti szállodával, rendelkezik. Kevésbé zsúfolt, mint a party Beach, a fővárossal rendszeres buszösszeköttetésben áll. Az Elia Beach Hotel mediterrán étterme közvetlenül a finom homokos tengerpart mellett a fedett teraszán kínálja az ínycsiklandó helyi specialitásait.

Delos romjai

Míkonosz kikötőjéből indulnak a kirándulóhajók a közeli Delos szigetre, ahol i. e. 7. századi romok találhatók, amelyek része a Világörökségnek.

Drafaki

Míkonosz külterületén található Drafaki, amely különösen a városra nyíló panoráma miatt népszerű városrész.

Míkonosz múzeumai

Mykonos Arkaelogiai Múzeum, a delosi Régészeti Múzeum kiállításai a térség fontos leleteit tartalmazza. Az Aegan Tengerészeti Múzeum a görög tengerészet múltjának és jelenének bemutatására vállalkozik. A Mykonos Folklór Múzeum a vár közelében található egy 18. századi épületben, értékes gyűjteménnyel rendelkezik a helyi szerszámokból, háztartási tárgyakból, és öltözékekből.