Preveza látnivalók

Preveza/Préveza kiváló turisztikai célpont lenyűgöző partvonala, sokan választják Korfu megközelítésére. Különösen a közelben lévő Parga ismert és népszerű. Nevezetességei az Óratorony, az Archaelogical Museum of Nikopolis. Kedvelt kikapcsolódás városból induló delfinnéző hajótúrák.

Preveza kikötőváros az Amvrakiai-öböl bejáratánál, repülőtérrel is rendelkezik. A város háromezer éves múltját és a különböző civilizációk keveredését műemlékek sora igazolja. Preveza turisztika szempontból különleges területeket kínál. Gyönyörű vizes élőhelye az Amvrakikos-öböl (Amvrakiai-öböl) valamint a szoros nevezetes az actiumi csatáról.

Preveza legjobb látnivalói

Peveza az elhelyezkedése miatt oszmán, velencei, és a francia hódítók számára a város kiváló stratégiai célpontul szolgált a falait többször megerősítették. A város erődítményei máig láthatók, és történelmi emlékhelyek, amelyek bizonyítják Preveza egykori jelentőségét.

Archaelogical Museum of Nikopolis

Actiumnál aratott győzelmet Augustus császár i. e. 31-ben Marcus Antonius és Kleopátra felett, a győzelem emlékére alapították meg Nikopolisz városát. A település jelentős múzeuma, az Archaelogical Museum of Nikopolis, ahol márványból készült ülő oroszlánszobor, valamint ősi színház, ókori télikert, stadion, római kori vízvezeték romok láthatók,

Velencei óratorony

A velencei építészetre jellemező épületek a 1700-as években, a velencei uralom alatt épültek. Az alacsony, pasztellszínű házak ötvözik az oszmán és az európai stílusjegyeket. Preveza történelmi központjában áll a velencei óratorony a híre napórával. Az óratorony közelében áll az Agios Athanoisos templom, amely a város legrégebbi temploma. A belseje lenyűgöző, 1780-as évekből származó freskói miatt.

Várak

A település 3 várkastély található, a Pantokratoras-kastély, törökül Uc Kale. A jó állapotban levő  Agios Andreas kastélyt az oszmánok építették a 17. században, később a velenceiek restaurálták. A Yeni Kale kastély, Agios Georgios kastélyt a 19. században Ali pasa építtette. A város termálfürdőjében az egykori Bouka- erőd maradványai láthatók.

Preveza standjai

Prevezában számos strand közül választhatunk:a település strandja mellett az Amvrakikos-öböl, és a a Jón-tenger 20 kilométeres partvonalának a strandjai húzódnak, amely kiválók a különböző vízisportokhoz szörfözésre, vitorlázásra, vízisire, ejtőernyőzésre). A strandok között sziklás és homokos egyaránt megtalálható.

Városi strandok

A városközponttól 1 kilométerre a Preveza-félszigeten található a Kiani Akti strand, amely kisgyermekes családok számára is ajánlható.

A Pantokratoras strand az Ali pasa várának környékén húzódik, 3 kilométerre Prevezától. Ideális sznorkelezésre, és csodálatos naplementét láthatunk.

Turisztikai vonatozás

A 10 kilométeres turisztikai körút Preveza történelmi és modern oldalát egyaránt megmutatja. A célpontok között olyan különleges helyeken vezet, mint a Kiani strand, Pantokratoras tengeri rezervátum, és a víz alatti alagút. Az ókori Actium mai nevén Aktio és Preveza között egy tenger alatti alagút épült, a római vízvezetéket egyes tudósok szerint Augustus, mások szerint Hadrianus idején építették.

Amvravikos-öböl

Öt kilométerre Prevezától található az ökológiai paradicsom, amely Görögország egyik legnagyobb vizes élőhelye. A delfinek mellett különleges vízimadarak, álcserepes teknősök láthatók, emellett Európa harmadik legnagyobb ezüst pelikán élőhelye.

Kirándulások Preveza közelében

Prevezától mintegy 60 kilométerre található a Görögország egyik gyöngyszeme Parga, amely híres a gyönyörű strandjairól. A település dombján magasodik egy 15. századi velencei vár, amely Parga fő turisztikai nevezetessége. A nyári hónapokban kifejezetten nagy a nyüzsgés, az óvárosában remek tavernák, bárok találhatók.

További nyaralás tippek Görögországban
Skiathos
Kréta sziget

További utazási ötletek
Freiburg
Regensburg
Málta szállás