Malaga látnivalók

Malaga/Málaga a spanyol tengerpart egyik legnépszerűbb üdülővárosa, egyben a Costa del Sol partvidékének fővárosa. Főbb nevezetességei a városközpontban egymástól nem messze találhatók, így akár gyalogosan is bejárhatók. Malagába közvetlen repülőjárattal utazhatunk Budapestről és Bécsből is, ugyanakkor Andalúzia látványos településeinek például Ronda, és Granada, valamint a lélegzetelállító szurdok, a Caminito del Rey felfedezésére is ideális.

Málaga legjobb látnivalói

Malaga nemcsak tengerpartja miatt kedvező, de izgalmas látnivalókkal rendelkezik. 2016-ban Európa egyik kulturális fővárosa volt, így erre az alkalomra jelentős fejlesztéseken és felújításokon ment keresztül, így nem csak a közlekedése vált kényelmesebbé, és „turista csalogató” szempontból is előnyére fejlődött.

El Parque botanikus kert

A hatalmas kikötője és az óváros között egy szubtrópusi kertben mimózák, leanderek és agávék között pihenhetünk meg. A park Európa egyik legnagyobb szubtrópusi és trópusi növénygyűjteménye. Malaga pálmafás sétánya mellől indulnak a városnéző konflisjáratok.

Málaga katedrálisa a La Manquita

A kis félkarú hölgyként emlegetett katedrális annak köszönheti a nevét, hogy a második tornya nem került befejezésre. A különböző építészeti stílusjegyeket viselő templom egy régi mecset helyén 1528. és a 1782. között épült, igen jelentős a márvány szószéke és az 1871-ben épült orgonája, és annak zenei teljesítménye is.

Center Pompidou Málaga

Málaga hatalmas kikötője a közelmúltban jelentősen megújult, itt kapott helyet a Center Pompidou Málaga. A kocka alakú üveg épület a modern művészet fellegvára, olyan ismert nevek alkotásait tartalmazza, mint Pablo Picasso, Frida Kahlo, vagy René Magritte.

Muelle Uno móló

A Málagában nyaralók egyik legkedveltebb helye a Muelle Uno nevű móló, amely egy kortárs szabadidő komplexum. Különösen esti programként kiváló. Nemcsak a szép kilátás miatt kedvelt, de a pálmafás soron számtalan hangulatos étterem, kávézó és üzlet található.

Plaza de Toros de la Malagueta

A város egyik nevezetes látnivalója a hatalmas bikaviadal aréna. A 14 ezer fős aréna a város számos magasan fekvő pontjáról jól szemügyre vehető, az aréna belsejére legjobb kilátás a Castillo de Gibralfaro mellől nyílik.

Flamenco Show Málaga

Kihagyhatatlan spanyol érzést élvezhetjük a Málagai Kelipe Centro de Arte Flamenco keretében. A történelmi városközpontban egy 18. századi palotaépületben található.

Kirándulások Málaga környékén

Caminito del Rey

Málaga látnivalók

A Királyok ösvénye Andalúzia egyik lenyűgöző természeti látnivalója, népszerű kalandtúra helyszín. A hegyi ösvényt a közelmúltban újították fel. Érdekessége, hogy az út jelentős részén a sziklafalhoz erősített mesterséges ösvényen kell haladni, de tériszonnyal küzdők számára inkább nem ajánlott.

A délebbre fekvő Marbella a Costa del Sol egyik legszebb üdülővárosa. Népszerű úti célpont, az árak jóval magasabbak Malagával összehasonlítva. Óvárosában fennmaradt a mór időkből származó városfala, az épületei az andalúz építészet remekei.

Malagától 15 kilométerre fekszik Torremolinos, amely még nem is olyan régen egy egyszerű halászfalu volt. A tengerpartja mellett számtalan szórakozóhelye miatt is kedvelt, fő látnivalója a szinte vele egybeépült benalmadenai bikaviadal aréna, a Plaza de Toros.

Ronda Spanyolország egyik legfestőibb települése. A sziklafalra épült óvárost és az új városrést egy híd köti össze. A 60 méter hosszú híd – a legtöbb rondát ábrázoló képen és filmből ismerős lehet- a település fő büszkesége. Ronda építészetében egyaránt megtalálható a keresztény és a muszlim építészeti stílusra jellemző jegyek.

Az Andalúziába érkező turisták elsődleges látnivalója Granada, azon belül is a csodálatos erődítmény az Alhambra. Része a Világörökségnek, érdemes időben jegyet váltani. A legszebb és legrégebbi része a 9. században épült Alcazaba. Maga az Alhambra egy egész napos látnivalót kínál, ahol az épületek a benne megalkotott művészi kertek, és a festői táj tökéletes harmóniát sugároznak még a 21. századi ember számára is. A palotaerődön kívül Granada jelentős a katedrálisáról, és a karthauzi rendházáról.

Spanyolország további látnivalók
Formentor
Las Palmas látnivalók