Gyakori hibák, amelyek a szerencsejátékosok körében előfordulhatnak

A szerencsejátékok világa rengeteg szórakoztató élményt kínál a játékosoknak. Azonban egy dolgot biztosra vehetünk, a tétektől függetlenül mindenki nyerni szeretne. Mégis jócskán akadnak olyan játékosok, akiknek valahogy nem megy simán a dolog, míg mások látszólag valóságos profik. Mire érdemes tehát odafigyelni ilyenkor? Mik azok a hibák, amik valóban képesek derékba törni a feltörekvő játékosok karrierjét?

A nem megfelelő játékválasztás

Az egyik leggyakoribb hiba, amit a kezdő játékosok nagyon sok esetben elkövetnek. Sajnos itt sokan abba is hagyják a viszonyuk a szerencsejátékok világával és egyszerűen elkönyvelik magukat szerencsétlennek. Azonban az igazat megvallva a szerencsejátékok nagyon sok változatánál sokkal többet számíthat a megfelelő stratégia és a jó lehetőségek felismerésének készsége, mint a szerencse. Ezt a tényt persze sokan hajlamosak ignorálni, pedig alaposabban megnézve láthatjuk, hogy a póker vagy a sportfogadás sokkal inkább ezen múlik semmint Fortuna asszonyságon. Viszont minden játék más-más készségeket igényel. Így tehát érdemes kritikusan szemlélni önmagunkat, és természetesen a saját tehetségünket is egy-egy játéktípust illetően. Ha például már régóta próbálkozunk a kártyázással, de valahogy mégsem fejlődünk benne, akkor érdemes inkább más vizekre eveznünk. Mindannyian egyedi készségekkel rendelkezünk, és elég gyakran megesik, hogy aki a fogadásokban profi lehetne, az inkább a Black Jack asztalnál szórja el a pénzét kétségbeesetten próbálkozva.

Kontrollálatlan érzelmek

A játék hevében elég sokan hajlamosak rá, hogy elveszítsék a józan ítélőképességüket. A mesés nyeremények ígérete, és a játék izgalma képes rá, hogy teljesen megfosszon bennünket a józan gondolkodásunktól. Előbb utóbb szinte minden szerencsejátékos beleesik abba a hibába, hogy egy nyerő széria alkalmával rosszul méri fel a helyzetet. Persze itt is akadnak kivételek, és ha mi is szeretnénk ezek közé tartoznunk, akkor meg komoly önfegyelmet kell tanulnunk. Tény, hogy a szerencsejáték is csak játék, éppen ezért egyfajta szórakozást kínál számunkra – viszont mégiscsak a pénzünkkel játszunk ilyenkor. Ha tehát nem szeretnénk minden vagyonunkat elveszteni egy játékest alatt, akkor komolyan érdemes dolgoznunk az érzelmi világunk kontrollálásán. Meg kell tanulnunk elvonatkoztatni a különféle ingerekre adott érzelmi reakcióinkon, hogy valóban megőrizhessük a logikus, analitikus gondolkodásunkat ezekben a helyzetekben.

A megfelelő költségvetés hiánya

Számtalan játékos csak úgy felindulásból rak meg különféle téteket az egyes játékok során. Azonban megfelelő költségvetés nélkül igencsak hamar mínuszba kerülhetnek ezáltal. Hiszen a pénzügyeink menedzseléséhez elengedhetetlen, hogy megfelelően kidolgozott költségvetéssel rendelkezzünk – nem csak a szerencsejátékokat illetően, de a mindennapjainkban is. Ha például nem rendelkezünk egy előre meghatározott kerettel, amit az adott hónapban játékra költünk, akkor a kaszinók nyújtott izgalom hatására nagyon könnyen túlköltekezhetjük magunkat. Éppen ezért mielőtt bármilyen hasonló játékba kezdenénk, feltétlen el kell különítenünk arra egy adott összeget – ami akkor sem fog hiányozni a családi kasszából, mindet elveszítjük. Mert bizony a legjobbakkal is megesik olykor, hogy szerencsétlenebb a lapjárás, vagy épp nem úgy pörög a rulett kerék, ahogyan azt szeretnék.

Természetesen a fentebb említett hibákon kívül számtalan egyéb hibát is elkövethetünk a szerencsejátékok világában – viszont ezek a leggyakrabban előfordulóak közülük. Nem árt tehát odafigyelnünk ezekre, ha egészséges viszonyt szeretnénk ápolni a szerencsejátékokkal.