Wellness hétvége a Balaton környékén

A Balaton Nyugat – és Közép-Európa legnagyobb tava. A Balaton felülete közepes vízállás esetén 595 km2. A Balaton hossza 77 km, szélessége 3 km-től 14 km-ig terjed. A part hosszúsága kb. 195 km. Ha valaki a Balatont autóval szeretné körbejárni, kb. 2 1/2 – 3 órára van szüksége hozzá. A Balaton átlagos mélysége kb. 3 m. A tó átlagos vízhőmérséklete nyáron 19-22°C, amennyiben azonban 2 hétig hőség van, akkor a Balaton hőmérséklete akár 26-30°C-ra is emelkedhet. Tökéletes desztináció egy akciós wellness hétvége eltöltésére minden korosztály számára.

A Balaton édes, enyhén alkáli vize kálcium-, magnézium- és hidrokarbonát tartalma miatt akár higított ásványvíznek is tekinthető. A tó homályos, zavaros színe a mészvegyület felbomlására vezethető vissza, de ehhez hozzájárul a vízben levő organikus anyagok, valamint a balatoni viharok alkalmával felkevert iszap is. A Balaton északi partján a víz nagyon gyorsan mélyül, a Balaton déli partján azonban sok helyen akár 800 m-re is be lehet sétálni.(Ideális gyermekek és azok részére, akik nem tudnak úszni.) Töltse el a legközelebbi Wellness nyaralását a Balatonon!

Hunguest Hotel Pelion
Az ország egyik legjobb wellness szállodája; a Hunguest Hotel Pelion kizárólag kedvezményes csomagajánlatokkal foglalható! Kérjen ajánlatot!

Anna Grand Hotel
A Balaton-part, a híres Tagore sétánnyal 100 méterre található a négycsillagos Anna Grand Hoteltől, mely speciális kedvezményekkel, csomagajánlatokkal foglalható nálunk!

Ramada Hotel Balaton
A Ramada Balaton, avagy a Ramada Hotel & Resort Lake Balaton szálloda a Balaton északi partján, Balatonalmádiban található. A szálloda önálló, elkülönített területen hegyre épült, a tó gyönyörű panorámája minden szobából látható.

Alba Villa Hotel
Balatonfüred a Balaton északi partján, lankás dombok által körülölelt 13.500 lakosú város. 1971 óta hazánk első gyógyüdülő városa, a Szőlő és Bor Nemzetközi Városa.

Best Western Janus Atrium Hotel
A Janus szálloda Siófok belvárosában található 400 méterre a Balaton parttól. Speciális wellness csomagok rendelhetok egész évben! Egyedi arculatát múltbéli gyökereinek köszönheti, hiszen a terveket az egyik legismertebb magyar építész; Makovecz Imre készítette.

Hotel Marina
A Hotel Marina nyáron ALL INCLUSIVE árakkal várja vendégeit a Balaton partján!

Hotel Yacht Club
A Hotel Yacht Club Siófok vitorláskikötőjében, közvetlenül a vízparton található! Igazán kedvezményes árakkal és akár szabadtéri jacuzzi-val foglalható!

Silver Resort Hotel
A Hotel Silver Resort szálloda Balatonfüred legszebb részén, a vízparton helyezkedik el.

Tópart Hotel
A Tópart szálloda Balatonvilágos szívében található, mindössze 3 km-re Siófoktól, közvetlenül a Balaton partján, a város üdülő negyedében. A Tópart Hotel szobáinak többségéből csodálatos kilátás nyílik a Balatonra!