Hogyan válasszunk pelenkázó táskát?

A kisgyermekes szülők számára a pelenkázó táska egyik legfontosabb eszköz, hiszen főként babakocsival kelnek útra miközben a babát sétáltatják, a bevásárlást vagy különböző ügyeket bonyolítják. Hogy egyes család számára melyik a legideálisabb, az függ attól, hogy mik lesznek a leggyakoribb babás programok, valamint attól, hogy mennyi időre, és távolságra szeretnék használni.

Tippek a pelenkázó táska kiválasztásához

A nők számára egyértelmű hogy milyen, és mitől praktikus egy táska, a legtöbben szezonként és trendenként különböző, az öltözethez, vagy a szabadidős tevékenységhez leginkább illő táskát viselik. Az anyasággal a táska kiválasztás szempontja is változik, hiszen a saját személyes holmi mellett a baba számára is nélkülözhetetlen dolgokat is vinni kell akár sétáltatáshoz, vagy akár hosszabb-rövidebb utazáshoz. Így manapság a pelenkázó táska az egyik nélkülözhetetlen felszerelése a kismáknak a pelenkához, és a cumihoz hasonlóan. A választék a babakocsira akasztható pelenkázó táskák terén is igen nagy, stílusos és minden igényt kielégítő darabok kaphatók, és a pelenkázó hátizsák tökéletes alternatíva az aktív élet kedvelőinek.

Megfelelő méret és rendszerezhetőség

Míg a „klasszikus” táskáknál a tetszetősség, a stílusos megoldás az egyik legfontosabb szempont, addig a pelenkázó táskáknál főként a jó helykihasználás a leglényegesebb. A legtöbb táska jól rögzíthető a babakocsira. A jó táska nagy és tágas, azonban ez függ attól, hogy mennyi időre megyünk. Egy hosszabb kiruccanáshoz nem elegendő egy pelenka, ilyenkor már plusz pelenkákkal positörlővel, cumisüveggel, sőt váltóruhával bővül a csomag, nem beszélve a saját felszerelésünktől laptopról, iratokról, egyéb nélkülözhetetlen dolgokról. A jó táska sok külső szebbel és osztott belső rekesszel rendelkezik, hogy szisztematikusan minden elhelyezhető legyen, és szükség esetén könnyen elővehető legyen. Vizsgáljuk meg, hogy milyen pakolórészekkel rendelkezik! El tudjuk-e kényelmesen helyezni benne a cumisüvegeket. Az sem utolsó szempont, ha fala termo szigeteléssel van ellátva, hiszen ez biztosítja, hogy a benne lévő folyadék megfelelő hőmérsékletű maradjon.

Megfelelő anyag

Olyan pelenkázó táskát válasszunk, amelynek vízálló, vagy vízlepergető az anyaga, és könnyen tisztítható, mosható. Egy hosszú séta alatt adódhat egy kiadós zápor, ugyanakkor az is előfordulhat, hogy tartós eső ellenére is ki kell mozdulnunk. Gyakori az olyan baleset is, amikor az üveg tartalma belefolyik a táskába. A fala, és az alja jó, ha kellően merev, de puha kivitelezésű. A táska oldalsó pántja lehetőleg puha kialakítású legyen, amely könnyű fogást, és kényelmes cipelést tesz lehetővé.

Megfelelő szín

A szín kiválasztásakor gondoljunk arra, hogy a világos pasztell árnyalatok könnyebben koszolódnak. Ha csak egy táskát veszünk, akkor inkább olyan színt válasszunk, amely az apuka ízlésétől sem áll távol, amellyel ő is büszkén indul útnak. Praktikus az olyan táska, amelynek az alja sötét színű, ez azért is hasznos, mert így a játszótéren gond nélkül magunk mellé helyezhetjük a földre.

Alternatívák rövidebb kiruccanáshoz, vagy sportos szülők számára

Babakocsi rendszerező

A babakocsi rendszerező általában kisebb az átlagos pelenkázó táskánál, szintén rögzíthető a babakocsira. Méretéből adódóan kevesebb dolog vihető benne, inkább rövidebb sétákhoz ajánlható.

Pelenkázó hátizsák

A hátizsákok, így az uniszex pelenkázó hátizsákok is hatalmas népszerűségnek örvendenek. Előnye, hogy a pelenkázó táskához hasonló praktikus rekeszekkel rendelkezik, ugyanakkor a két vállon megoszlik a teher, így jóval kényelmesebb cipekedést biztosít.

Összegzés

A megfelelő pelenkázó táska kiválasztása nem könnyű dolog, általában a rendszerező táskának a mindennapi használat során, a nagyobb pelenkázó táskának pedig inkább hosszabb kirándulások, séták során vehetjük hasznát. Sportos szülők számára pedig ideális egy stílusos pelenkázó hátizsák.